Składniki

  • Boczek wędzony

    50g


  • Bułka tarta

    5g


  • Masło

    10g


  • Mąka pszenna

    70g


  • Mąka ziemniaczana

    30g


  • Ziemniaki

    300g


  • Żółtko kurze

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    895


  • Węglowodany (g):

    136.14


  • Białko (g):

    28.88


  • Tłuszcz (g):

    27.24

Kopytka z masłem, bułką tartą i boczkiem

50 min

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Poczekaj, aż ostygną.
  2. Dodaj mąkę oraz przyprawy.
  3. Wymieszaj i uformuj wałeczek, z którego wytniesz ukośnie kawałki.
  4. Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną.
  5. Podawaj z masłem i bułką tartą oraz podsmażonym boczkiem.

Kopytka można wcześniej przygotować i zamrozić. Czas przygotowania potrawy znacząco się skróci.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kopytka z masłem, bułką tartą i boczkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu