40 min
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę ziemniaczaną, sól, żółtko i wymieszaj.
Z gotowego ciasta uformuj małe kluseczki.
Pieczarki opłucz i dokładnie osusz.
W dużym garnku rozpuść masło i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku i smaż do miękkości.
Dodaj pieczarki. Smaż do monumentu, aż zmiękną.
Dodaj bulion, a po jakimś czasie śmietanę.
Gotowe kluski wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj do momentu aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane kluski wyłóż na talerz. Polej sosem z pieczarek.
Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto
Zarejestruj sięJuż teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.