Składniki

  • Awokado

    100g


  • Fasola konserwowa czerwona

    150g


  • Jajko kurze

    112g


  • Limonka

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    536


  • Węglowodany (g):

    31.61


  • Białko (g):

    23.93


  • Tłuszcz (g):

    36.22

Jajka sadzone z fasolą i awokado

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę wrzuć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Następnie dopraw do smaku i smaż do momentu, aż przejdzie przyprawami.
  2. Dodaj pokrojone w plasterki awokado oraz jajka.
  3. Całość smaż do na niewielkim ogniu i pod przykryciem do momentu, aż białko się zetnie.
  4. Na koniec potrawę skrop odrobią soku z limonki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Jajka sadzone z fasolą i awokado
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu