Składniki

  • Chleb żytni

    60g


  • Jajko kurze

    168g


  • Kurki

    40g


  • Masło

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    480


  • Węglowodany (g):

    32.94


  • Białko (g):

    26.88


  • Tłuszcz (g):

    26.28

Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem

15 min

Sposób przygotowania:

  1. Kurki wypłucz z piachu, a następnie dobrze osusz.
  2. Na patelni roztop masło. Wrzuć kurki i podsmaż je do miękkości.
  3. Wbij jajka i dopraw do smaku.
  4. Całość smaż do momentu uzyskiwania odpowiedniej konsystencji.
  5. Gotową jajecznicę wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.
  6. Podawaj z kromką chleba żytniego.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu