Składniki

  • Bulion wołowy - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Kasza gryczana prażona

    100g


  • Ogórek kwaszony

    120g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    80g


  • Polędwiczka wieprzowa surowa

    130g


  • Udziec wołowy

    130g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    849


  • Węglowodany (g):

    85.67


  • Białko (g):

    76.76


  • Tłuszcz (g):

    24.08

Gulasz wołowo - wieprzowy z kaszą gryczaną

150 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na małe kawałki. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Do rondelka wlej oliwę i podsmaż na niej pieczarki, cebulę i czosnek.
  3. Gdy wszystko się zeszkli dodaj mięso i smaż jeszcze przez chwilę.
  4. Następnie dodaj przyprawy oraz bulion. Gotuj do momentu aż mięso zmięknie.
  5. Gdy mięso zacznie robić się miękkie wstaw wodę i ugotuj kaszę.
  6. Całość wyłóż do głębokiego naczynia. Podawaj z ogórkiem kiszonym.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Gulasz wołowo - wieprzowy z kaszą gryczaną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu