Składniki

  • Bataty

    70g


  • Cebula

    70g


  • Czosnek

    5g


  • Gałka muszkatołowa mielona

    1g


  • Groszek zielony konserwowy

    45g


  • Kasza gryczana prażona

    100g


  • Marchewka

    55g


  • Oliwa, olej z oliwek

    17g


  • Przecier pomidorowy

    150g


  • Seler naciowy

    30g


  • Soczewica czerwona sucha

    45g


  • Szczypiorek

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    880


  • Węglowodany (g):

    152.71


  • Białko (g):

    30.02


  • Tłuszcz (g):

    21.92

Gulasz warzywny z kaszą gryczaną

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę i soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz czosnek obierz, pokrój i podsmaż na oliwie.
  3. Marchewkę, seler, batata, umyj, pokrój w kostkę i dodaj do pozostałych składników.
  4. Następnie dodaj przecier pomidory. Następnie dodaj trochę wody i duś do miękkości.
  5. Gdy warzywa zmiękną dodaj do nich soczewicę i zielony groszek. 1.Warzywa dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  6. Warzywa podawaj z kaszą posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Gulasz warzywny z kaszą gryczaną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu