Składniki

  • Chleb razowy

    35g


  • Czosnek

    3g


  • Jajko kurze

    112g


  • Mleko migdałowe

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser kozi w zalewie (półmiękki)

    50g


  • Szczypiorek

    5g


  • Szpinak

    50g


  • Szynka z piersi kurczaka

    30g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    589


  • Węglowodany (g):

    24.64


  • Białko (g):

    38.44


  • Tłuszcz (g):

    38.19

Frittata ze szpinakiem, pomidorkami i serem kozim

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Jajka roztrzep z mlekiem, solą i pieprzem.
  2. Szczypiorek posiekaj, szynkę pokrój w kostkę, dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj.
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie na małej patelni.
  4. Umyty i osuszony szpinak dodaj na patelnię z czosnkiem, smaż, aż szpinak zwiędnie.
  5. Pomidory (opcjonalnie sparz i usuń z nich skórkę) przekrój na pół.
  6. Dodaj masę jajeczną na patelnię i smaż kilka minut, następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokruszony ser kozi i oregano.
  7. Zmniejsz ogień, połóż pokrywkę na patelnie i smaż, aż jajka się zetną.
  8. Zjedz z chlebem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Frittata ze szpinakiem, pomidorkami i serem kozim
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu