Składniki

  • Boczniak

    130g


  • Bulion warzywny - kostka

    10g


  • Cebula

    70g


  • Chleb żytni

    30g


  • Koncentrat pomidorowy

    20g


  • Marchewka

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Pietruszka korzeń

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    324


  • Węglowodany (g):

    37.42


  • Białko (g):

    9.03


  • Tłuszcz (g):

    17.31

Flaczki z boczniaków

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulkę pokrój na drobną kostkę i podsmaż do zarumienienia.

  2. Marchewkę oraz pietruszkę obierz, zetrzyj na dużych oczkach i dodaj do smażącej się cebuli.

  3. Następnie dodaj boczniaki pocięte w cieniutkie paseczki. Całość duś do miękkości.

  4. Dodaj wywar drobiowy oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj aż wszystko przejdzie smakiem. Dopraw według uznania.

  5. Podawaj z kromką chleba żytniego.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Flaczki z boczniaków
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu