Składniki

  • Atrament z kałamarnicy

    10g


  • Grzyby Mun

    20g


  • Jajko kurze

    56g


  • Mąka pszenna

    150g


  • Olej ryżowy

    10g


  • Olej sezamowy

    10g


  • Polędwiczka wieprzowa surowa

    120g


  • Pędy bambusa

    10g


  • Sos sojowy

    10g


  • Szalotka

    30g


  • Udziec wołowy

    120g


  • Woda

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    1198


  • Węglowodany (g):

    121.83


  • Białko (g):

    83.33


  • Tłuszcz (g):

    35.98

Czarne pierożki chińskie Dim Sum

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wrzucamy wodę, jajko, atrament, oraz olej ryżowy. Całość delikatnie mieszamy. Następnie partiami dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto odstawiamy aby odpoczęło.
  2. Do miski wrzucamy zmielone mięso, olej sezamowy, pokrojone w drobną kostkę grzyby mun, bambus oraz cebulę dymkę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy takie przywary jak imbir, czosnek, oraz sos sojowy.
  3. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutkie placuszki. Nakładamy farsz i formujemy pierożka w kształcie koszyczka.
  4. Pierożki gotujemy na parze do miękkości.

Pierożki można serwować w wersji bez sepii.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Czarne pierożki chińskie Dim Sum
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu