Składniki

  • Bataty

    220g


  • Cebula

    65g


  • Curry w proszku

    1g


  • Cynamon

    1g


  • Imbir - korzeń

    2g


  • Kasza jaglana

    100g


  • Kolendra suszona

    1g


  • Masło orzechowe

    25g


  • Natka pietruszki

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    8g


  • Pomidory z puszki

    275g


  • Szpinak

    35g


  • Woda

    210g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    923


  • Węglowodany (g):

    151.77


  • Białko (g):

    27.15


  • Tłuszcz (g):

    26.07

Curry ze szpinakiem, masłem orzechowym, batatem i kaszą jaglaną

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Cebulę i batata obierz i pokrój w drobną kostkę. Szpinak umyj.
  3. Cebulę zeszklij oliwie, następnie dodaj bataty, curry, kolendrę, cynamon, pieprz i sól. Całość duś przez około 10 minut, aż bataty będzie lekko miękki.
  4. Następnie dodaj szpinak i pomidory. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś przez kolejne 10 minut
  5. Na sam koniec dodaj masło orzechowe i wodę. Ponownie wymieszaj i duś do 5 minut.
  6. Gotową potrawę podawaj z kaszą jaglaną, posypaną natką pietruszki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Curry ze szpinakiem, masłem orzechowym, batatem i kaszą jaglaną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu