Składniki

  • Bulion wołowy - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Koncentrat pomidorowy

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    120g


  • Udziec wołowy

    200g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    405


  • Węglowodany (g):

    10.21


  • Białko (g):

    46.76


  • Tłuszcz (g):

    19.48

Boeuf strogonow

120 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebule pokrój w małe piórka i zeszklij na połowie oliwy w rondelku. Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.
  2. W międzyczasie pokrój mięso w cieniutkie paseczki. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż na pozostałej ilości oliwy. Gdy mięso się zarumieni przełóż je do rondelka. Duś pod przykryciem przez chwilę.
  3. Następnie dodaj bulion i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką słodką i ostrą.
  4. Po chwili dodaj dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj do momentu aż mięso zmięknie.Jeśli strogonow będzie zbyt rzadki możesz go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszaną z wodą.
  5. Strogonowa można podawać z kromką chleba żytniego.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Boeuf strogonow
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu