Składniki

  • Kurki

    150g


  • Makaron pszenny

    100g


  • Masło

    10g


  • Szparagi

    80g


  • Śmietana 30%

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    653


  • Węglowodany (g):

    89.77


  • Białko (g):

    18.27


  • Tłuszcz (g):

    25.51

Makaron z kurkami i szparagami

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, obetnij twarde końcówki i ugotuj aż do miękkości.

  2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  3. Kurki opłucz z piachu i dokładnie osusz.

  4. Na patelni rozpuść masło i wrzuć kurki. Dopraw do smaku i smaż do miękkości.

  5. Ugotowane szparagi dodaj do kurek.

  6. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku i chwilę podgotuj.

  7. Na koniec odcedź makaron i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

  8. Całość wyłóż na talerz. Posyp koperkiem lub natką pietruszki.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron z kurkami i szparagami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu