Składniki

  • Boczek wędzony

    30g


  • Cebula

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    20g


  • Papryka słodka zielona

    20g


  • Szpinak

    40g


  • Woda

    150g


  • Łopatka wieprzowa

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    479


  • Węglowodany (g):

    4.85


  • Białko (g):

    25.95


  • Tłuszcz (g):

    40.22

Zielone pulpety wieprzowe

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa posiekaj na drobno i wymieszaj ze zmielonym mięsem.
  2. Boczek pokrój w kostkę, krótko podsmaż na patelni i połącz z masą na pulpety.
  3. W zwilżonych wodą dłoniach formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i smaż w garnku na oliwie, z każdej strony po 5 minut.
  4. Dodaj wodę i duś na małym ogniu, pod przykryciem 15 minut.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zielone pulpety wieprzowe
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu