Składniki

  • Cebula

    30g


  • Chleb razowy

    35g


  • Czosnek

    2g


  • Jajko kurze

    112g


  • Kmin rzymski mielony

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Pomidory z puszki

    150g


  • Szczypiorek

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    408


  • Węglowodany (g):

    31.08


  • Białko (g):

    21.74


  • Tłuszcz (g):

    22.68

Szakszuka na ostro

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
  2. Na małej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pomidory.
  3. Dopraw wszystko kminem, papryką i szczyptą soli.
  4. Wbij jajka i duś na małym ogniu pod przykryciem do ścięcia się jajek.
  5. Na koniec posyp szczypiorkiem.
  6. Zjedz z chlebem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Szakszuka na ostro
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu