Składniki

  • Cebula

    30g


  • Chleb razowy

    35g


  • Ogórek zielony

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oliwki

    30g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidor czerwony

    150g


  • Ser feta

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    396


  • Węglowodany (g):

    30.48


  • Białko (g):

    13.88


  • Tłuszcz (g):

    25.7

Sałatka grecka

15 min

Sposób przygotowania:

  1. Pomidora umyj, pokrój w kostkę.
  2. Ogórka obierz, pokrój w półplasterki.
  3. Cebulę poszatkuj, oliwki przekrój na pół.
  4. Warzywa umieść w misce, dopraw pieprzem i oregano, wymieszaj.
  5. Na wierzch sałatki połóż ser feta, całość polej olejem.
  6. Podawaj z chlebem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka grecka
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu