Składniki

  • Fasola szparagowa zielona

    80g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt typu greckiego

    30g


  • Majonez

    10g


  • Makaron pszenny typu ryż

    40g


  • Masło

    10g


  • Oliwki

    20g


  • Ryba łosoś hodowlany - surowa

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    652


  • Węglowodany (g):

    37.18


  • Białko (g):

    34.81


  • Tłuszcz (g):

    39.96

Sałatka a la Nicejska

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Makron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Jajka ugotuj na pół miękko.
  3. W małej miseczce wymieszaj jogurt z majonezem oraz pokrojonymi w bardzo drobną kostkę oliwkami.
  4. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła podsmaż fasolkę oraz łososia. Całość dopraw do smaku.
  5. Gdy łosoś się usmaży zdejmij go patelni. Do fasoli dodaj ugotowany makaron oraz trochę dipu jogurtowego. Wszystko razem wymieszaj.
  6. Całość przełóż na talerz. Dodaj łososia oraz pokrojone na ćwiartki jajko. Danie skrop pozostałą ilością dipu.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka a la Nicejska
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu