Składniki

  • Awokado

    50g


  • Drożdże Instant

    7g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt naturalny 3%

    25g


  • Mango

    50g


  • Mąka pszenna

    80g


  • Pomidorki koktajlowe

    40g


  • Sałata rzymska

    80g


  • Woda

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    537


  • Węglowodany (g):

    79.62


  • Białko (g):

    22.6


  • Tłuszcz (g):

    14.7

Podpłomyki z jajkiem, mango i dipem z awokado

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na miękko.
  2. Awokado obierz i zblednuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku.
  3. W Międzyczasie gdy jajka będą się gotować przygotuj ciasto na podpłomyki.
  4. Do miski wsyp mąkę, drożdże, sól, wodę oraz jogurt. Całość wymieszaj i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta uformuj placuszki.
  5. Placki usmaż na suchej patelni do zarumienienia.
  6. Na talerz wyłóż placki, ugotowane na miękko jajka oraz pozostałe składniki. Podpłomyki maczaj w dipie z awokado.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Podpłomyki z jajkiem, mango i dipem z awokado
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu