Składniki


  • Cebula

    30g


  • Czosnek

    4g


  • Jajko kurze

    112g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidor czerwony

    100g


  • Ser ricotta

    40g


  • Szczypiorek

    5g


  • Szpinak

    40g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    360


  • Węglowodany (g):

    14.18


  • Białko (g):

    19.99


  • Tłuszcz (g):

    25.2

Omlet z ricottą i szpinakiem

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Jaja wbij do miski i wymieszaj z solą i pieprzem do uzyskania jednolitej masy.
  4. Masę jajeczną wylej na patelnię z warzywami.
  5. Dodaj ricottę i pomidora pokrojonego w plastry.
  6. Smaż do momentu, aż omlet się zetnie.
  7. Gotowy omlet posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet z ricottą i szpinakiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu