Składniki

  • Kapusta kiszona

    50g


  • Masło

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    150g


  • Ziemniaki

    350g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    570


  • Węglowodany (g):

    63.36


  • Białko (g):

    34.39


  • Tłuszcz (g):

    20.45

Filet z dorsza z frytkami i surówką z kapusty kiszonej

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w grube słupki dopraw do smaku i wmieszaj z połową oliwy.
  2. Ziemniaki rozłóż na blasze.
  3. Rybę dopraw do smaku, dodaj masło i owiń w folię aluminiową.
  4. Ziemniaki wstaw do rozgrzanego piekarnika do 230 stopni termoobieg na 30-40 minut. Gdy ziemniaki będą już dochodzić zmniejsz temperaturę i wstaw rybę. Piecz do momentu aż się upiecze.
  5. W międzyczasie kapustę dopraw do smaku i dodaj oliwę. Całość wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Filet z dorsza z frytkami i surówką z kapusty kiszonej
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu