Wczytuję...

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

150 min
Sposób przygotowania:
  1. Fasolę zalej dzień wcześniej wodą około 25cm ponad poziom fasoli. Pozostaw na noc, aż napęcznieje.
  2. Do garnka wlej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz zmiażdżony czosnek.
  3. Gdy składniki się podsmażą, dodaj pokrojoną kiełbasę oraz boczek. Smaż do zarumienienia.
  4. Następnie dodaj napęczniałą fasolę oraz wodę po fasoli. Dodaj przyprawy i gotuj na minimalnym ogniu, aż fasola będzie miękka.
  5. Gdy fasola się ugotuje, dodaj koncentrat. Gotuj przez chwilę. Dopraw jeszcze raz do smaku.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Boczek wędzony 50 g
  • Cebula 100 g
  • Czosnek 15 g
  • Fasola biała 70 g
  • Kiełbasa 50 g
  • Koncentrat pomidorowy 20 g
  • Liść laurowy 1 g
  • Majeranek suszony 1 g
  • Oliwa, olej z oliwek 10 g
  • Papryka słodka w proszku 1 g
  • Pieprz czarny 1 g
  • Sól 1 g
  • Ziele angielskie 1 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 702
  • Węglowodany (g): 63.55
  • Białko (g): 34.79
  • Tłuszcz (g): 37