Składniki

  • Boczek wędzony

    50g


  • Cebula

    100g


  • Czosnek

    15g


  • Fasola biała

    70g


  • Kiełbasa

    50g


  • Koncentrat pomidorowy

    20g


  • Liść laurowy

    1g


  • Majeranek suszony

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g


  • Ziele angielskie

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    702


  • Węglowodany (g):

    63.55


  • Białko (g):

    34.79


  • Tłuszcz (g):

    37

Fasolka po bretońsku

150 min

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę zalej dzień wcześniej wodą około 25cm ponad poziom fasoli. Pozostaw na noc, aż napęcznieje.
  2. Do garnka wlej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz zmiażdżony czosnek.
  3. Gdy składniki się podsmażą, dodaj pokrojoną kiełbasę oraz boczek. Smaż do zarumienienia.
  4. Następnie dodaj napęczniałą fasolę oraz wodę po fasoli. Dodaj przyprawy i gotuj na minimalnym ogniu, aż fasola będzie miękka.
  5. Gdy fasola się ugotuje, dodaj koncentrat. Gotuj przez chwilę. Dopraw jeszcze raz do smaku.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Fasolka po bretońsku
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu