Składniki

  • Jagody

    100g


  • Miód

    10g


  • Mleko krowie 2%

    70g


  • Serek Mascarpone

    50g


  • Śmietana 36%

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    472


  • Węglowodany (g):

    24.5


  • Białko (g):

    5.59


  • Tłuszcz (g):

    39.49

Deser jagodowy z dodatkiem serka mascarpone

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Jagody oraz mleko zblenduj na jednolitą masę.
  2. W osobnym naczyniu ubij śmietankę na puszystą masę, dodaj serek mascarpone, miód i delikatnie wymieszaj.
  3. Do pucharka lub wysokiej szklanki, przełóż masę kremową. Na wierzch połóż mus jagodowy.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Deser jagodowy z dodatkiem serka mascarpone
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu