Składniki

  • Cebula

    40g


  • Czosnek

    3g


  • Garam masala

    1g


  • Jogurt kokosowy

    60g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Orzechy nerkowca

    60g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Pomidory z puszki

    120g


  • Ryż brązowy długoziarnisty

    30g


  • Szpinak

    25g


  • Sól

    1g


  • Woda

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    803


  • Węglowodany (g):

    60.3


  • Białko (g):

    45.34


  • Tłuszcz (g):

    45.79

Butter chicken ze szpinakiem

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę, wymieszaj z połową jogurtu, szczyptą garam masali i solą. Usmaż na oliwie. 1.Na drugiej patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę. 1.Do cebuli dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i wodę. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. 1.Pomidory wymieszaj z jogurtem, orzechami i zblenduj na gładki sos, dopraw przyprawami. 1.Gotowy sos wymieszaj z usmażonym kurczakiem. 1.Podawaj z ryżem, całość posyp świeżym szpinakiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Butter chicken ze szpinakiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu