Składniki

  • Cytryna

    5g


  • Kalafior

    80g


  • Musztarda

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    40g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Polędwiczka wieprzowa surowa

    100g


  • Seler naciowy

    20g


  • Sól

    1g


  • Ziarna słonecznika

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    652


  • Węglowodany (g):

    10.84


  • Białko (g):

    32.91


  • Tłuszcz (g):

    54.78

Wieprzowina z sałatką z kalafiora

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, odrobinę posól, popieprz i zgrilluj na patelni.
  2. Kalafior podziel na różyczki, seler obierz, pokrój w paski i ugotuj warzywa na parze.
  3. Z oliwy, soku z cytryny i musztardy przygotuj sos.
  4. Do miski włóż ugotowane warzywa, mięso. Polej wszystko sosem i posyp słonecznikiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Wieprzowina z sałatką z kalafiora
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu