Składniki

  • Chleb żytni

    60g


  • Jajko kurze

    112g


  • Masło

    5g


  • Mleko krowie 2%

    20g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    30g


  • Szynka wieprzowa - wędlina

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    480


  • Węglowodany (g):

    31.86


  • Białko (g):

    31.92


  • Tłuszcz (g):

    24.38

Tosty francuskie z szynką i serem

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Kanapki połóż na desce. Na każdej ułóż starty ser. Na jednym toście połóż plasterek wędliny. Tosta z szynką odwróć i połóż na toście z samym serem. Całość mocno przyciśnij.
  2. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem i wymocz w nim tosta. Przysmaż na patelni. Gdy kanapki się zarumienią zdejmij je z patelni.
  3. Oddzielnie ale na tej samej patelni usmaż na maśle jajko sadzone.
  4. Gotowe jajko połóż na wierzch kanapki.
  5. Tosta możesz również opiec w sandwich-erze
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Tosty francuskie z szynką i serem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu