Składniki

  • Awokado

    70g


  • Czosnek

    1g


  • Kminek suszony

    1g


  • Limonka

    5g


  • Olej rzepakowy

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    20g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z indyka bez skóry

    120g


  • Pomidor czerwony

    20g


  • Sałata masłowa

    20g


  • Seler naciowy

    20g


  • Sól

    1g


  • Tortilla kukurydziana

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    579


  • Węglowodany (g):

    55.74


  • Białko (g):

    36.65


  • Tłuszcz (g):

    25.34

Tortilla z indykiem i guacamole

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść, pokrój w paski, skrop sokiem z limonki, dodaj kminek i wymieszaj.
  2. Awokado ugnieć widelcem, dodaj paprykę i pomidory pokrojone w kostkę, dopraw sokiem z limonki, solą, pieprzem i czosnkiem.
  3. Sałatę i seler oczyścić, pokrój na paski.
  4. Mięso zgrilluj na patelni.
  5. Tortillę posmaruj guacamole, ułóż mięso, warzywa i zwiń.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Tortilla z indykiem i guacamole
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu