Składniki

  • Cukinia

    80g


  • Jajko kurze

    112g


  • Masło

    50g


  • Mleko krowie 2%

    100g


  • Mąka pszenna

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    80g


  • Pierś z indyka bez skóry

    100g


  • Pomidor czerwony

    80g


  • Ser gouda

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    1287


  • Węglowodany (g):

    90.96


  • Białko (g):

    63.41


  • Tłuszcz (g):

    74.57

Tarta z indykiem i warzywami

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia wrzuć mąkę, zimne, pokrojone na drobno masło, jajko i sól. Całość wyrabiaj do momentu, aż wszystkie składni się połączą. Ciasto odstaw do lodówki na 20 minut.
  2. W międzyczasie pieczarki, indyka oraz cukinię pokrój na drobino i podsmaż na oliwie z dodatkiem ulubionych przypraw.
  3. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Gotowe ciasto wyłóż do tortownicy lub do formy na tartę. Na ciasto połóż papier obciążony fasolą, grochem lub ceramicznymi kulkami i piecz około 15 minut.
  4. Następnie wyjmij formę z pieca i ostrożnie zdejmij obciążony papier. Przygotowany wcześniej farsz przełóż na tartę.
  5. Wymieszaj mleko, jajko oraz starty ser. Podgrzej sos aby ser się rozpuścił i zalej nim potrawę. Na wierzch poukładaj plastry pomidora.
  6. Tartę ponownie piecz przez około 20 minut.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Tarta z indykiem i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu