Składniki

  • Banan

    100g


  • Cynamon

    2g


  • Erytrol/Erytrytol

    10g


  • Jajko kurze

    56g


  • Kardamon

    2g


  • Maliny

    65g


  • Mleko migdałowe

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Proszek do pieczenia

    3g


  • Płatki jaglane

    50g


  • Ser ricotta

    70g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    598


  • Węglowodany (g):

    75.3


  • Białko (g):

    20.6


  • Tłuszcz (g):

    25.2

Racuchy jaglane z ricottą i malinami

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Jajko, mleko, banana, płatki, przyprawy, erytrol, proszek do pieczenia wrzuć do naczynia i zmiksuj na gładką masę. Jeśli masa będzie bardzo gęsta, dodaj odrobinę wody.
  2. Rozgrzej patelnię z dodatkiem oliwy i usmaż placuszki z każdej strony, do zarumienienia.
  3. Maliny rozgnieć lub zmiksuj na jednolita masę.
  4. Ser rozłóż na placuszkach, polej musem z malin.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Racuchy jaglane z ricottą i malinami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu