Składniki

  • Jogurt naturalny 3%

    30g


  • Masło

    5g


  • Ogórek zielony

    140g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Ryba pstrąg - surowa

    180g


  • Ziemniaki

    200g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    584


  • Węglowodany (g):

    41.46


  • Białko (g):

    43.48


  • Tłuszcz (g):

    27.26

Pieczony pstrąg z ziemniakami i mizerią

70 min

Sposób przygotowania:

  1. Rybę wymyj i w miarę możliwości usuń ości. Dopraw do smaku ulubionymi przeprawami. Następnie posmaruj masłem na wierzchu i w środku.
  2. Ziemniaki obierz i wymieszaj z oliwą i przyprawami.
  3. Wszystko włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli ziemniaki będą miękkie można wyjąć potrawę szybciej.
  4. Ogórka pokrój w plasterki i wymieszaj z jogurtem i przyprawami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pieczony pstrąg z ziemniakami i mizerią
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu