Składniki

  • Czosnek

    3g


  • Jajko kurze

    168g


  • Jarmuż

    40g


  • Kasza owsiana pęczak

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pomidor czerwony

    80g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    434


  • Węglowodany (g):

    26.96


  • Białko (g):

    28.23


  • Tłuszcz (g):

    23.82

Omlet z jarmużem

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pomidory pokrój na cząstki lub w plastry.
  3. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć jarmuż i posiekany czosnek. Smaż przez chwilę około 5 minut.
  4. Następnie wrzuć ugotowaną kaszę i pomidory.
  5. Wlej roztrzepane jajka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Omlet trzymaj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż jajka się zetną.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet z jarmużem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu