Składniki

  • Jajko kurze

    56g


  • Mleko krowie 2%

    100g


  • Mąka pszenna pełnoziarnista

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Ryba łosoś - wędzony

    50g


  • Serek wiejski twarogowy ziarnisty

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    569


  • Węglowodany (g):

    58.96


  • Białko (g):

    39.84


  • Tłuszcz (g):

    20.52

Naleśniki z serkiem wiejskim i wędzonym łososiem

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, mleko, jajko przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Ciasto odstaw na około 15 minut.

  2. Naleśniki usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu.

  3. Serek wiejski zblenduj na jednolitą masę dodaj przyprawy do smaku.

  4. Gotowe naleśniki posmaruj serkiem wiejskim, połóż plaster łososia. Zwiń w rulon.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Naleśniki z serkiem wiejskim i wędzonym łososiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu