Składniki

  • Bazylia świeża

    20g


  • Brokuły

    80g


  • Czosnek

    3g


  • Makaron ryżowy

    80g


  • Migdały całe

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pomidorki koktajlowe

    30g


  • Ser mozzarella - kulka

    40g


  • Ser parmezan

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    648


  • Węglowodany (g):

    85.25


  • Białko (g):

    22.73


  • Tłuszcz (g):

    25.69

Makaron z zielonym pesto

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Zmiksuj w blenderze bazylię, oliwę, parmezan, migdały i czosnek na gładkie pesto.
  3. Brokuła gotuj 5 minut we wrzącej wodzie. Pomidorki pokrój na połówki.
  4. Makaron wymieszaj z pesto, udekoruj różyczkami brokułu, pomidorkami i porwaną na kawałki mozzarellą.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron z zielonym pesto
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu