Składniki

  • Cebula

    50g


  • Czosnek

    5g


  • Makaron pełnoziarnisty

    100g


  • Marchewka

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Seler korzeniowy

    50g


  • Soczewica konserwowa

    120g


  • Tymianek suszony

    2g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    685


  • Węglowodany (g):

    109.55


  • Białko (g):

    25


  • Tłuszcz (g):

    18.54

Makaron z soczewicą i tymiankiem

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Makron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do rondelka wrzuć oliwę, dodaj cebulę oraz czosnek. Podsmaż do zarumienienia.
  3. Następnie dodaj seler oraz marchewkę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż przez chwilę.
  4. Do warzyw dodaj odrobinę wody i gotuj do miękkości. Na sam koniec dodaj soczewicę.
  5. Makaron wymieszaj z tymiankiem oraz ugotowanymi warzywami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron z soczewicą i tymiankiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu