Składniki

  • Masło

    10g


  • Ogórek zielony

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Rostbef wołowy

    250g


  • Roszponka warzywna

    30g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    500


  • Węglowodany (g):

    6.72


  • Białko (g):

    59.29


  • Tłuszcz (g):

    25.42

Grillowany stek z bukietem warzyw

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wyjmij 5 minut wcześniej zanim zaczniesz je grillować.
  2. Patelnię rozgrzej bardzo mocno. Następnie grilluj mięso z każdej strony w zależności od grubości. Około 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Roszpunkę, pomidorki oraz ogórka umyj i poukładaj na talerzu. Skrop odrobiną oliwy. Można użyć sałaty.
  4. Gotowe mięso przełóż na talerz. Połóż małą kosteczkę masła oraz posyp solą. Odczekaj 2-3 minuty, aż mięso odpocznie.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Grillowany stek z bukietem warzyw
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu