Składniki

  • Jagody

    50g


  • Jogurt naturalny 3%

    100g


  • Miód

    10g


  • Nasiona chia

    10g


  • Serek Mascarpone

    50g


  • Śmietana 36%

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    529


  • Węglowodany (g):

    25.66


  • Białko (g):

    8.2


  • Tłuszcz (g):

    44.37

Deser jagodowy z chia i mascarpone

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Nasiona Chia zalej odrobiną ciepłej wody i poczekaj, aż napęcznieją.
  2. Następnie wymieszaj je z jogurtem i miodem.

  3. Do wysokiego naczynia wlej śmietanę i ubij na puszystą masę. Dodaj serek oraz pozostałą cześć miodu. Całość delikatnie wymieszaj.

  4. Jagody zblenduj na jednolitą masę.

  5. Do wysokiej szklanki lub pucharka, wyłóż jogurt z nasionami, następnie masę mascarpone, a na koniec mus z jagód.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Deser jagodowy z chia i mascarpone
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu