Składniki

  • Cebula

    30g


  • Cukinia

    250g


  • Jajko kurze

    56g


  • Kasza gryczana prażona

    20g


  • Natka pietruszki

    2g


  • Olej rzepakowy

    10g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pieczarki

    30g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Soczewica konserwowa

    20g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    323


  • Węglowodany (g):

    30.61


  • Białko (g):

    15.33


  • Tłuszcz (g):

    16.96

Cukinia faszerowana z soczewicą

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę i soczewicę ugotuj razem do miękkości.
  2. Wydrążone cukinie obgotuj przez kilka minut we wrzątku.
  3. W misce wymieszaj jajko, soczewicę, kaszę, szczyptę soli, pieprzu, papryki czerwonej słodkiej i posiekaną natkę pietruszki.
  4. Pokrój drobno pieczarki, cebulę i podduś na oleju.
  5. Cukinię przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ.
  6. Wydrążony miąższ i pozostałe składniki przełóż do wydrążonej cukinii.
  7. Wstaw do piekarnika na 30 min, 180 C.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Cukinia faszerowana z soczewicą
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu