Składniki

  • Cebula

    75g


  • Ciecierzyca konserwowa

    70g


  • Curry w proszku

    2g


  • Czosnek

    5g


  • Mleczko kokosowe 19% tłuszczu

    30g


  • Natka pietruszki

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pomidory z puszki

    250g


  • Ryż biały

    80g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    647


  • Węglowodany (g):

    104.29


  • Białko (g):

    15.59


  • Tłuszcz (g):

    19.5

Ciecierzyca w sosie curry z ryżem i natką pietruszki

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Ciecierzycę odsącz z zalewy a ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz czosnek podsmaż na oliwie, dodaj curry oraz sól i pieprz.
  3. Następnie dodaj pomidory oraz ciecierzycę. Duś przez chwilę.
  4. Dodaj mleczko kokosowe aby zagęścić sos.
  5. Ryż podawaj z sosem. Całość posyp natką pietruszki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Ciecierzyca w sosie curry z ryżem i natką pietruszki
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu