Składniki

  • Cebula

    40g


  • Cukinia

    120g


  • Czosnek

    3g


  • Kapary

    5g


  • Komosa ryżowa - Quinoa

    60g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    120g


  • Przecier pomidorowy

    100g


  • Rodzynki

    5g


  • Sól

    1g


  • Tymianek suszony

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    581


  • Węglowodany (g):

    61.48


  • Białko (g):

    45.88


  • Tłuszcz (g):

    18.72

Caponata z kurczakiem i komosą

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Komosę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Mięso skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, dodaj szczyptę tymianku, a następnie zgrilluj.
  3. Cebulę i cukinię pokrój w talarki, podsmaż w garnku na oliwie, a następnie dodaj przecier, zmiażdżony czosnek, kapary i rodzynki. Duś do miękkości pod przykryciem. Dopraw do smaku.
  4. Podawaj z ugotowaną komosą.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Caponata z kurczakiem i komosą
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu