Składniki

  • Bułka hamburgerowa

    65g


  • Cebula

    40g


  • Ciecierzyca konserwowa

    60g


  • Czosnek

    7g


  • Kasza manna

    20g


  • Keczup

    15g


  • Koperek świeży

    5g


  • Nasiona sezamu

    5g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Ogórek konserwowy

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pomidor czerwony

    60g


  • Sałata masłowa

    10g


  • Ser gouda

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    622


  • Węglowodany (g):

    75.5


  • Białko (g):

    19.66


  • Tłuszcz (g):

    27.6

Burger wegetariański

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek. Całość smaż aż się przyrumieni.
  2. Do miseczki wsyp kaszę mannę, ciecierzycę, pokrojoną pietruszkę, koperek oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem. Całość dopraw do smaku, wymieszaj i zblenduj na jednolitą masę.
  3. Z gotowej masy uformuj burgery. Z każdej strony posyp odrobiną sezamu.
  4. Na tą samą patelnię wrzuć gotowego burgera i podsmaż.
  5. W międzyczasie przypiecz bułkę w piekarniku, opiekaczu, tosterze lub na patelni. Na sam dół bułki kolejno kładź: sałatę, ser, podpieczonego burgera, znowu ser, pomidora i ogórka. Na sam koniec, burgera polej keczupem i zamknij druga połówką bułki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Burger wegetariański
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu