Składniki

  • Cebula

    100g


  • Cukinia

    50g


  • Curry w proszku

    1g


  • Czosnek

    5g


  • Kolendra suszona

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    200g


  • Ryż biały

    50g


  • Sól

    1g


  • Woda

    300g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    496


  • Węglowodany (g):

    53.84


  • Białko (g):

    41.36


  • Tłuszcz (g):

    12.11

Zupa rybna z warzywami, ryżem i curry

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. W garnku zeszklij pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę.
  3. Dodaj cukinię i smaż do miękkości.
  4. Następnie dodaj pokrojony w większą kostkę filet z dorsza. Delikatnie wymieszaj. Smaż przez chwilę.
  5. Dodaj wodę, przyprawy - sól, pieprz, curry, kolendrę. Gotuj przez około 15 minut.
  6. Do gotowej zupy dodaj ryż. Całość wymieszaj.

Całość opcjonalnie możesz posypać szczypiorem z cebulki dymki.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa rybna z warzywami, ryżem i curry
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu